Pravila privatnosti

Tko smo mi

Adresa naše web-stranice je: https://sportcommerce.hr

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto?

Sportcommerce d.o.o. (u daljnjem tekstu SC) cijeni Vašu privatnost i vodi računa o zaštiti Vaših osobnih podataka. Zbog toga Vam u ovom dokumentu, kroz formu pitanja i odgovora, želimo pojasniti koje osobne podatke prikupljamo i obrađujemo te zašto to činimo, ali i kako se odnosimo u vezi s njima. Osobne podatke prikupljamo i obrađujemo na zakonit, pošten i transparentan način. Riječ je osobnim podacima koji su nužni za redovito poslovanje SC-a te se prije svega odnose na fizičke osobe koje su članovi i/ili simpatizeri, odnosno zaposlenici ili dobavljači, odnosno poslovni partneri.

Kod obrade osobnih podataka vodimo se načelima i pravilima koja su uspostavljena Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. godine o zaštiti pojedinca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18) od 27. travnja 2018. godine.

Što je osobni podatak?

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na identificiranu osobu, odnosno osobu koja se može izravno ili neizravno identificirati (npr. ime i prezime, OIB, adresa, broj telefona, adresa elektroničke pošte i sl.).

Koja je svrha prikupljanja osobnih podataka?

Osobne podatke prikupljamo u svrhu poboljšanja kvalitete sadržaja, funkcionalnosti i usluga na našoj internetskoj stranici.

Koje podatke obrađujemo?

Pristup internetskoj stranici SC-a je slobodan, nije potrebna registracija. Od osobnih podataka naročito obrađujemo ime i prezime te e-mail. Ako nam ne dopustite prikupljanje osobnih podataka, nećemo moći odgovoriti na Vaš upit/zahtjev. Podaci koje nam povjeravate neće biti prosljeđivani trećim osobama.

Prikupljanje, svrha i pravna osnova korištenja Vih osobnih podataka.

Obrađujemo Vaše osobne podatke pošteno i zakonito i samo ako ste nam ih dali. Osim politike kolačića (vidi dalje u Pravilima) Vaše podatke obrađujemo samo ako ste nam se obratili putem elektronske pošte s upitom. Svrha obrade je u tom slučaju određena člankom 6. stavak 1. točka b) Opće uredbe o zaštiti podatka s obzirom na to da je obrada nužna za izvršavanje ugovora u kojem je ispitanik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora. Također, bez obzira na to radi li se o elektroničkoj pošti s pitanjem ili komentarom, OMNIS te podatke koristi samo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva.

Kako vršimo pohranu Vaših osobnih podataka?

Vaše osobne podatke obrađujemo i pohranjujemo za vrijeme koje je potrebno za odgovor na Vaš zahtjev i najdulje još 3 godine. Po proteku vremena čuvanja i pohrane, Vaše osobne podatke ćemo obrisati.

Koja su Vaša prava?

  • Pravo na informacije o Vašim osobnim podacima koje smo pohranili
  • Pravo na traženje ispravka, brisanje ili ograničavanje obrade Vaših osobnih podataka
  • Pravo na prigovor na obradu podataka za razloge iz našeg vlastitog legitimnog interesa, javnog interesa, osim ako ne možemo dokazati da postoje uvjerljivi, opravdani razlozi koji nadilaze Vaše interese, prava i slobodu, ili da se takva obrada provodi u svrhu potvrde, primjene ili obrane pravnih zahtjeva
  • Pravo na prijenos podataka
  • Pravo na podnošenje prigovora Agenciji za zaštitu osobnih podataka. Kako ćete ostvariti Vaša prava? To ćete učiniti tako da se obratite na našu adresu pisanim putem: Sportcommerce d.o.o. Livadićeva 22, 10000 Zagreb ili nam se obratite elektronskom poštom na adresu info@sportcommerce.hr
    Činimo sve da spriječimo zloporabe i ulažemo sve napore da potvrdimo Vaš identitet i spriječimo neautoriziranu obradu osobnih podataka te ćemo Vam odgovoriti u roku od 30 dana.

Kome dostavljamo Vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke ne dostavljamo drugim primateljima osim ako nas Vi za to ne ovlastite. Samo ako je to nužno zbog ostvarivanja neke od funkcionalnosti, sadržaja ili usluge naše internetske stranice smatramo da Vašim pristajanjem na predmetni sadržaj, dajete privolu da Vaše osobne podatke dostavljamo našim partnerima/povezanim društvima koji su neophodni za ostvarivanje te funkcionalnosti uz primjenu najviših standarda zaštite podataka koje zahtijevamo od naših partnera/povezanih društava.

Što je s drugim internetskim stranicama i linkovima s naše internetske stranice?

Moguće je da ćete na našoj internetskoj stranici pronaći linkove na druge internetske stranice ili portale. Pravila o zaštiti osobnih podataka na tim portalima mogu biti drugačija od pravila naše internetske stranice. Takve treće strane mogu za svoje potrebe od Vas tražiti određene osobne podatke. U tom slučaju, kada svoje osobne podatke šaljete neposredno tim trećim stranama, ne primjenjuju se ova Pravila privatnosti pa Vas upozoravamo da se obvezno prije korištenja drugih internetskih stranica upoznate s Pravilima privatnosti na tim internetskim stranicama. Mi za njih ne snosimo nikakvu odgovornost.

Što je s društvenim mrežama?

Na našoj internetskoj stranici možemo Vam ponuditi i značajke društvenih mreža koje omogućavaju dijeljenje osobnih podataka na društvenim mrežama. Stoga Vas molimo da se upoznate s pravilima o zaštiti osobnih podataka koja se primjenjuju na internetskim stranicama drugog portala ili društvenoj mreži odnosno od strane trećih osoba, jer mi za to ne snosimo nikakvu odgovornost niti razmjenjujemo bilo kakve podatke s tim stranama.

Što su to kolačići – Cookies?
Cookiji predstavljaju skup podataka koji služe kao Vaš anonimni individualni identifikator, tako da ga pojedina stranica naše internetske stranice koju posjećujete šalje Vašem pregledniku.

Što je svrha cookija?

Kada pristupite internetskoj stranici šaljemo Vam cookije koji se pohranjuju na Vašem računalu i služe za bilježenje informacija o Vašim prethodnim posjetima (npr. koliko puta ste pristupili našoj internetskoj stranici). To znači da ćemo prilikom svakog sljedećeg pristupa na našu internetsku stranicu potražiti Vaš cookie kako bismo pročitali u njemu zapisane podatke. Cookie ne sadrži Vaše osobne podatke, nego omogućuje brže i učinkovitije aktiviranje informacija, podataka i postavki koje ste nam već prethodno prenijeli prilikom pristupa i korištenja.
Naša internetska stranica prati statističku posjećenost svojih internetskih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti i pri tom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke cookija koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Mogu li zabraniti kolačiće?

U svako vrijeme ste ovlašteni zabraniti primanje cookija s naše internetske stranice tako da u izborniku Alati/Opcije (Tools/Options) u svom pregledniku izaberete tu mogućnost. Ako za neki kolačić neće biti moguće zabraniti primanje to može biti samo iz razloga da ne bi došlo do incidenata i to može biti kolačić koji služi isključivo za sprječavanje kaznenih i prekršajnih djela i zbog sprječavanja pranja novca ili financiranja terorizma, kao i sprječavanja zlouporaba u postupanju s osobnim podacima.

Što je sa zaštitom djece na internetu?

Naša internetska stranica nije namijenjena djeci te nema niti sadržaj koji bi mogao privući djecu. Stoga ne namjeravamo ni u kojem slučaju prikupljati podatke djece mlađe od 16 godina.

Jesu li ova pravila zaštite privatnosti trajna?

Pridržavamo pravo izmjene ili prekida svih ili bilo kojeg dijela internetske stranice SC-a te pravila zaštite privatnosti u bilo kojem trenutku. No, to nećemo činiti ni u kojem slučaju izvan naših načela o poštenoj, zakonitoj, informiranoj i točnoj obradi podataka. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj adresi. U svakom trenutku možete prestati koristiti našu internetsku stranicu ako se ne slažete s našim Pravilima privatnosti.

Zagreb, rujan 2020.